Hoe lang gaat de batterij van een elektrische scooter mee op de lange termijn? 

May 8, 2021 by admin

Ga jij binnenkort een scooter kopen en overweeg je een elektrische scooter? Dan is het goed dat je je inleest over dit onderwerp! Elektrische scooters bieden veel voordelen en je wilt natuurlijk dat het zo lang mogelijk mee gaat. Maar hoe zit dat met de accu van zo’n elektrische scooter?

Handig om te weten over batterijen van elektrische scooters

Gemiddeld gaan batterijen van elektrische scooters tussen de 1-3 jaar of 500-1000 laadcycli mee. Een exact aantal jaren kan moeilijk zijn om vast te stellen. Verschillende factoren spelen hier namelijk een rol in. Deze zaken bepalen onder andere hoe lang de batterij van een elektrische scooter mee gaat: Hoe vaak laad je de batterij bijvoorbeeld op? Hoe vaak gebruik je het op een dag? En hoe rijd je op je e-scooter? Met al deze zaken moeten we rekening houden.

Ga je op vakantie of ga je een lange tijd niet op je elektrische scooter rijden? Dan is het aan te raden om je elektrische scooter voor 70% op te laden voordat je hem weg zet. Dit helpt de batterij te sparen en de levensduur te verlengen. Er is een reden waarom fabrikanten aanbevolen de bijgeleverde oplader te gebruiken. Dit komt omdat ze batterijen maken die zijn aangepast aan de exacte stroomtoevoer van de opladers.

Houd je e-scooter uit de buurt van zon, hitte, regen en water. Als je batterij niet aan deze elementen wordt blootgesteld en in een veilige omgeving wordt bewaard, gaat hij veel langer mee dan je verwacht.

Hoe laad ik een elektrische scooter op de juiste manier op?

Wanneer de accu van je elektrische scooter bijna leeg is, meldt een indicator dit. Sommige indicatoren knipperen misschien, maar andere niet (dit hangt af van het model van de elektrische scooter). Zodra je dit merkt, is het noodzakelijk dat je je elektrische scooter oplaadt en de accu niet volledig laat leeglopen.

Wanneer je besluit de elektrische scooter op te laden, verwijder de accu dan van de behuizing. Daarna steek je de oplader in een stopcontact en steekt de snoer in de accu. De nieuwere modellen worden geleverd met ingebouwde batterijen, zodat je ze rechtstreeks op een voedingsbron kunt aansluiten.

Wanneer je op het punt staat de stekker uit het stopcontact te halen, zet dan eerst het stopcontact uit. Verwijder daarna de oplader van je scooter en trek vervolgens de adapter uit de bron.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *