autoverzekering

Sommige mensen gaan voor een all-risk autoverzekering, anderen gaan voor alleen een WA verzekering. Het hebben van een verzekering is voor iedere Nederland die een auto heeft verplicht, maar wat zijn nou de voordelen van een verzekering? In dit artikel gaan we daar nader op in.

Je loopt geen risico

Het krijgen van een auto-ongeluk is relatief groot in Nederland. Op de Nederlandse snelwegen zijn vorig jaar 38.000 ongelukken geweest. Het is belangrijk dat je een verzekering hebt zodat je geen risico loopt. Een goede autoverzekering zorgt ervoor dat jij niet persoonlijk aansprakelijk kan worden gesteld door een verzekeraar.

Je betaald minder 

Je betaald elk kwartaal een paar tientjes om verzekerd te zijn. Mocht er zich een groot ongeluk voordoen waarbij het schadebedrag tot in de tienduizenden euro’s valt, dan ben jij verzekerd en wordt natuurlijk alles vergoed. Je kan dan ook niet persoonlijk aansprakelijk worden gesteld, mits je geen alcohol hebt gedronken. 

Het helpt devaluatie te voorkomen

 

Met een autoverzekering ben je ook verzekerd tegen brand of ruitschade. Mocht er bijvoorbeeld een boom op je auto waaien, dan krijg je dit geld terug van de verzekeraar. Zo ook bij hagelstenen die jouw voorruit kapot hebben gemaakt. Op die manier zorg je dat elk soort schade vergoed wordt en dat je je auto altijd weer kan herstellen, zodat hij zijn waarde behoud. 

Rust

Het belangrijkste is eigenlijk dat een autoverzekering je vooral heel veel rust geeft. Op die manier kan je rustig te weg op gaan, zonder dat het je stress geeft! Bij Allianz Direct kan je jouw goedkope autoverzekering berekenen!

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *