Een scooter is een praktisch vervoersmiddel. Het beweegt zich makkelijk door het verkeer heen en je hebt er weinig onderhoudskosten aan. Vooral in grotere steden is het makkelijk: je hebt geen last van files en je kan je makkelijk van plek naar plek verplaatsen. Ook parkeren is easy! Nog niet overtuigd? Lees daarom snel verder om de voordelen te bekijken.

Scooter vs fiets

We zijn allemaal opgegroeid met een fiets. Waar we ook naar toe gingen, we zouden en moesten door weer en wind op de fiets stappen. Allemaal niet erg natuurlijk, maar tegenwoordig moet alles snel gaan en is iedereen druk en daarom biedt een scooter een uitkomst, want:

  • Je kunt veel bagage meenemen. Veel meer dan op een fiets. Er is standaard bagageruimte aanwezig in een scooter, maar je kunt dit gemakkelijk vergroten door middel van een voor- of achterdrager. En dat kost jou helemaal geen extra energie, echter gaat je scooter wel iets langzamer.
  • We zeiden het al: geen energie! Je stapt er op en gas geven maar. Behalve op het overige verkeer letten hoef jij niet veel meer te doen. Top!
  • Je bent veel sneller op je bestemming. Ze gaan gemiddeld tussen de 25 km en 45 km per uur. Sneller dan jouw fiets dus! Ook zijn ze sneller weg bij een stoplicht dan een e-bike. Maar, doordat ze zo snel gaan, ben je wel vereist om een scooterverzekering af te sluiten. Kijk online voor de goedkoopste scooterverzekering.
  • Scooters zijn gemaakt om iemand achter op te nemen. Fietsen daarentegen tegenwoordig niet meer omdat ze een gemiddeld gewicht niet meer aan kunnen. Je kunt dus makkelijk met een vriend of vriendin gaan toeren.

Scooter vs openbaar vervoer

Het openbaar vervoer in Nederland is goed geregeld, maar je kunt er niet altijd 100% op aan. Om stress te vermijden, is een scooter een goede oplossing.

  • Een scooter heb je zo bij de hand: je pakt ‘m uit de schuur en klaar. Voor het openbaar vervoer moet je eerst naar de halte of het station lopen of fietsen. Vervolgens sta je daar te wachten en uiteindelijk heb je met mazzel een plekje om te zitten. Dit is niet het geval met een scooter. Vrijheid gegarandeerd!
  • Een scooter is goedkoper dan het OV. Zeker elektrische scooters die je tegenwoordig veel ziet. Je spaart dus ook geld uit.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *