Zo koop je een trendy elektrische fiets die bij je past

Nov 4, 2021 by admin

Als jij op zoek bent naar een trendy elektrische fiets, dan kijk je misschien voornamelijk naar het uiterlijk. En ook dat is belangrijk, want jij moet er uiteindelijk op fietsen en je comfortabel voelen. Maar naast het mooie uiterlijk, moet de fiets ook op andere manieren in je leven passen. Daarom vind je hier informatie over hoe je een trendy elektrische fiets aanschaft die exact aansluit bij jouw behoeften.

De accu van de trendy elektrische fiets

De accu van een e-bike heeft invloed op een groot aantal factoren en is dus een punt om goed te bestuderen voordat je een keuze maakt. Hier lees je over hoe de accu jouw ervaring beïnvloedt.

  • Actieradius: hoe sterker de accu, hoe meer kilometers je ermee kunt maken voordat deze moet worden opgeladen. Ben je iemand die regelmatig kleine ritjes maakt, of wil je je trendy elektrische fiets ook gebruiken voor lange fietstochten?
  • Stabiliteit: hoe hoger de accu in het frame geplaatst is, hoe slechter de stabiliteit van de fiets. Met een accu in de bagagedrager is de fiets dus minder stabiel dan wanneer deze in de trapas is verwerkt.
  • Los of vast: er zijn accu’s die je kunt verwijderen en die je via het stopcontact kunt opladen. Dat is gemakkelijker dan dat je de hele fiets aan de stroom moet leggen. Daarbij is de fiets zonder accu lichter. Het is ook een situatie die inbraakgevoeliger is.

De plek van de motor

De meeste elektrische fietsen hebben een motor in het voorwiel, in het achterwiel of in de trapas. Als jij een trendy elektrische fiets gaat kopen met de motor in het voorwiel, dan is deze vaak goedkoper. Tegelijkertijd voelt het wel alsof je getrokken wordt als je fietst en dat heeft niet ieders voorkeur. Een motor in het achterwiel is dan fijner, maar als je de band van je trendy elektrische fiets moet vervangen, dan is dat erg lastig. Daarom kiezen de meeste mensen voor de motor in de trapas. Dat levert de meest natuurlijke fietservaring op, maar ook de meest gemakkelijke (lees: goedkope) reparaties aan de wielen en de banden.

Het gewicht

Een laatst belangrijk punt om over na te denken als je een trendy elektrische fiets aan gaat schaffen is het gewicht. En dan moet je je even afvragen hoe vaak jij je fiets optilt. Elektrische fietsen zijn namelijk gemakkelijk 24 tot 28 kilo, een stuk zwaarder dan standaard fietsen. Wil jij je fiets gemakkelijk op het rek van de auto kunnen zetten, moet je er de trap mee op of af of wil je ermee het openbaar vervoer in? Dan kan het beter zijn om voor een lichtgewicht trendy elektrische fiets te kiezen. Deze zijn lichter dan 20 kilo en veel handelbaarder. Hoef je je fiets niet regelmatig op te tillen, dan is het niet nodig om extra te investeren in een fiets die minder weegt.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *