Welke motorhandschoenen kies jij?

Feb 6, 2022 by admin

Als jij in een goed paar motorhandschoenen wilt investeren, dan denk je misschien naar binnen te lopen, een mooi paar uit te kiezen en te betalen. Maar er is vast meer keuze dan je in eerste instantie zou verwachten. Je handschoenen maken een belangrijk deel uit van je motoruitrusting, omdat ze je beschermen tegen de kou, de zon, schaafwonden en insecten. Daarbij zorgen ze voor de beste grip op je stuur en dat betekent dat je veiliger kunt rijden. Zonder handschoenen kun je in de winter niet rijden. Het is dus zeker een keuze om even goed over na te denken. Hier lees je meer over de verschillende motorhandschoenen waaruit je dan kunt kiezen.

Motorhandschoenen voor elk seizoen

Het soort handschoenen dat je aanschaft kan afhangen van het seizoen waarin je ze wilt gebruiken. En daarom worden er zomer- en winterhandschoenen aangeboden. Naast het verzorgen van een goede grip, hebben winterhandschoenen het doel je handen warm en droog te houden tijdens het rijden. Ze zijn dik, gevoerd, waterdicht en hoog. Met deze motorhandschoenen verlies je een klein beetje van je stuurgevoel, maar dat is een prima prijs om te betalen voor warme en comfortabele handen. Zomer handschoenen zijn niet waterdicht, ze zijn dun en verzorgen juist een optimaal stuurgevoel.

Niet te warm en niet te koud

Helaas is het in Nederland vaak regenachtig en niet warm en ook niet koud. In die omstandigheden kunnen winterhandschoenen en zomerhandschoenen niet comfortabel zijn. Zomer handschoenen zijn niet waterdicht en winterhandschoenen zorgen voor zweethanden. In dit geval kun je kiezen voor motorhandschoenen voor het tussenseizoen. Ze zijn waterdicht en licht gevoerd, exact tussen de winter- en zomer handschoenen in. Dit paar handschoenen biedt in Nederland een echte uitkomst.

Voor extra warme handen

De motorhandschoenen die je koopt voor de winter kies je uit op kwaliteit. Het is goed mogelijk om in de winter te rijden, zolang je ervoor zorgt dat je daar de juiste uitrusting voor hebt. Je handen zijn heel gevoelig, door hun positie vooraan. Investeer daarom in een kwalitatief paar GORE-TEX handschoenen voor gegarandeerde waterdichtheid en kwaliteit. Wil je het nog comfortabeler maken, dan zijn er ook verwarmde handschoenen, waarmee warme handen gegarandeerd zijn. Het laatste wat je wilt is je rit moeten onderbreken omdat je handen te koud zijn. Investeren in een goed paar motorhandschoenen voor de winter is dus zeker een aanrader.

Andere soorten handschoenen

Er zijn dus echt motorhandschoenen voor elk seizoen en welke jij aanschaft hangt af van wanneer je wilt kunnen rijden. Er zijn ook andere soorten handschoenen, zoals racehandschoenen, specifiek ontwikkeld voor racers. Deze beschermen en zorgen voor een uitstekende grip op het stuur en dus de beste beheersing van het voertuig. Er zijn ook crosshandschoenen. Deze, de naam zegt het al, zijn bedoeld voor motorrijders die van off road crossen houden. Ze kunnen tegen een stootje, zorgen voor optimaal stuurgevoel, maar bieden weinig bescherming tijdens een val. Beide opties zijn niet waterdicht, dus ook niet de beste keuze als je ze voor normaal gebruik wilt aanschaffen.

By admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *